torsdag 26. mai 2011

Gatetre 2

Då vart det ein Prunus mackii eller neverhegg som vart planta utanføre Voss Sparebank. Ved eit merkeleg samantreff er det eksakt same treet som er planta utanføre Vekselbanken på Voss. Forsåvidt ikkje uventa forresten sidan begge bankane er noså like ellers og :)
Prunus mackii er ellers eit bra gatetre, vinterherdig, fin bløming, litt frukt og litt haustfargar så dei vil nok pynta bra opp i gatebiletet.
Eg har ein del andre framlegg som eg gjerne ville ha prøvd ein stad - det er viktig med litt mangfald i gatebiletet.
Ta gjerne kontakt om de skal planta noko.

tirsdag 10. mai 2011

Ny supervinsj

CPR Innovations ved Steven Ibeling har klekt ut ein ny lur vinsjtype for trefelling. Han verkar omlag som ein GRCS men i motsetnad til denne er det mogeleg å bruka to tau samstundes. Vinsjen er bygd opp av ein kraftig Harken vinsj i midten og med ein friksjonstrommel rundt. Denne kan brukast både til brems ved seksjonsfelling og til å kontrollera last som vert vinsja. I tillegg beskyttar han vinsjen.
Me har akkurat teke han i bruk og han verkar veldig bra, skikkeleg gjennomtenkt.
I Noreg kan de kjøpa vinsjen ved å kontakta Hogst og Rydding på tlf 90869340 eller epost svein.ringheim@hogstogrydding.no




søndag 1. mai 2011

Gatetre

Eg har fått ein førespurnad om å koma med framlegg til eit gatetre utanføre ein bygning på Voss. Ikkje så vanskeleg skulle ein tru men det vart ein del fundering likevel. Her er ein del kriterie som må oppfyllast:
  • Plassen er avgrensa så det kan ikkje vera noko vidt tre.
  • Uvisst kva som er under fortauet, så det kan ikkje vera for "fintfølande"
  • Det bør minst tola H5
  • Det må vera 4 meter opp til nederste greina på innsida og 5,5 meter ut mot gata, så treet bør vera over ti meter når det er utvakse.
  • Høg prydverdi enten med haustfargar, bork, bløming og bladform.
  • Det skal definitivt ikkje vera Sorbus og Tilia X europea `Pallida`
Nokon som har nokre gode framlegg? Legg dei inn som kommentar under.