fredag 26. februar 2010

Bransjeorganisasjonen SOFT

Her finn de litt informasjon om bransjeorganisasjonen SOFT for bransjar som arbeider i tau. Trepleiemiljøet er ikkje representert her, me veit vel knapt nok at det finnes noko slikt. Me kan kanskje sei at det me driv med er så ulikt alt anna og det er vel delvis rett, men me er underlagt dei same lovene og reglane som andre som brukar tau.
Det kan godt vera at me har noko å henta her i dette miljøet, eller kva synes de?

4 kommentarer:

  1. Vi har absolutt mye å hente og lære, bla på sikkerhetsrutiner, hms arbeid, redning ol. Men avstanden mellom det vi driver med og det de driver med er stor, og de skal vanskelig gjøres å oppfylle de samme krave til arbeid i høyden. (bla tankegangen om at det skal være 2 uavhengige toppsikringspunkt, som tåler minimum 2 tonn hver). Og de hadde vel bake kikka dumt på oss, når de oppdager at vi bruker en klemknute tidvis som eneste sikringsmiddel, både på vei opp og ned (tau mot tau er ikke populært :-) )

    SvarSlett
  2. Einig med deg der men det er faktisk same reglane som gjeld for oss som for dei. Me må ha vår alternative metode beskriven i IK systemet vårt og visa til at den som er beskriven i AML er uhensiktsmessig for oss. Me kan/må også visa til vanleg internasjonal praksis i metoden. Kor mange har det på stell skal tru?
    Poenget mitt er vel at me har mykje å tena på å samarbeida med det største miljøet innan taubasert tilkomst her i landet, dei jobbar dessutan i ein bransje der det er ressursar og vilje til å tenkja sikkerheit.

    SvarSlett
  3. Vil helst ikke uttale meg om hvor mange som har slikt på stell :-) (Du har ikke tilfeldigvis noe jeg kunne "kikket" på ;-) ) Angående siste avsnitet så er jeg ening i at de har resurser og vilje. Føler vel kanskje at viljen til å tenke nytt i trepleie/felling bransjen kan være noe tungrodd, og mye av vår "viten" baserer seg på uprøvde sanheter og mye tradisjon. Men det er for all del ting som skjer.

    Litt av problemet ligger vel muligens i at bransjen er såpass uregulert, at det blir en ekstra stor økoniomis belastning, for de som først begynner å arbeide etter den "ideelle" metoden, i forhold til de som holder på slik de alltid har gjort. (Det såkalla almenningens tragedie, konseptet) (ser bare på kostnadene jeg har blitt påført da vi plutselig måtte få tatt arbeidsvarslingskurs og kjøpe inn lovlige skilter)

    SvarSlett
  4. Nåda, det kjem vel litt an på kva kundegrupper ein ynskjer seg. Den store forskjellen mellom oss og tilkomstbransjen er økonomien, det er vel lite tvil om at oljebransjen og elbransjen har meir ressursar til rådvelde enn kommunar og privatpersonar. Men det er uansett dårleg økonomi å arbeida usikkert og tungvint. Ein annan ting er at me kan få tredd ned over hovudet reglar og forordningar som gjer arbeidet vårt umogeleg dersom dei med innflytelse ikkje anar kva me arbeider med.

    SvarSlett