onsdag 9. juni 2010

Beskjæring

Det har vore nokre innlegg her i bloggen om ymse beskjæring, helst av den lugubre sorten. Erik Solfjeld hadde eit innlegg i sist Park og Anlegg om same temaet. Det er, mildt sagt, mykje rart på marknaden både med omsyn til råd og utføring, det finnes til og med framleis dei som brukar spikes for å koma seg fram i trea til slikt arbeid.
Erik sitt poeng i innlegget sitt var å få auka kompetansen til folk flest, både dei som utfører slikt arbeid og dei som bestiller. Dette kan eg stilla meg 100% bak, det ville vore fantastisk om det kunne gjerast. Desverre så ser det ut som om det er eit langt lerret å bleika.
Ta berre kompetansen til større innkjøparar i denne marknaden; Kommunane, burettslag, store firma, statsbygg, kyrkjeforvaltarar osb. Med unnantak av ein del kommunar som bevisst har satsa på kompetanseheving i sine grøne avdelingar er det heller dårleg med trefagleg kompetanse hjå desse store aktørane. Korleis skal ein då forventa at vanlege hageeigarar skal kunna skilja klien frå kveiten?
Eg trur at me trenerdar gjennom Norsk Trepleieforum lyt koma litt høgare opp på banen og få ut artiklar med gode råd etc i media i førekant av dei aktuelle sesongane; beskjæring og felling tidleg på våren og om hausten, planting om våren og hausten. Dette bør ikkje vera overfaglege artiklar spekka med framandord men enkelt og greitt skrive så kven som helst kan forstå det.
Jaudå, eg høyrer alle motførestillingane - kven skal gjera dette, kvar skal det publiserast osv. Me får gjera som ISA, alle som skriv ein artikkel o.l. sender ein kopi til NTF der dei vert lagra i ein database tilgjengeleg for alle medlemene, der kan dei plukka ut ein artikkel dei vil publisera i nærområdet og gå til lokalavisa si med den.
God ide? Dårleg var han i alle fall ikkje!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar