tirsdag 15. juni 2010

Trongt i Haugesund

Eg var ein svipptur til Haugesund i dag, kono hadde nokon ærend og eg fekk litt tid til å sjå meg omkring i sentrum. På tre sjølvsagt. Det er ikkje så mykje grønt i sentrum men litt er det. Nokre staselege tre, ein del nyplanta politisk korrekte søyletre (C. betulus `Erecta`?), formklipte lindar framføre kyrkja og så nokre stakkars lindar som byrjar bokstaveleg talt å få veksesmerter.
Dei sto i ei sidegate til gågata, eg hugsar ikkje adressa.
Dei mangla rett og slett plass, gruberistene over plantegruba var av den typen som ikkje kan justerast og holet var vorte for lite. I tillegg var sjølvsagt stamme "beskyttaren" og vorten for liten. Det verka som om ingen hadde rekna med at trea skulle veksa. Litt rart det der - planta eit tre som kan verta over 20m høgt og få ein stammediameter på over 1 meter inne i eit lite fengsel...











Medan eg no held på; i gågata, eitt av dei nyplanta søyletrea har fått ein skeiv stamme "beskyttar". Denne ligg innpå stamma på treet og gneg seg inn i treet. Ille, men veldig lett å fiksa...
Alle søyletrea sto forresten framleis med oppbindinga på og venta på ein barmhjertig gartnar eller trepleiar med kniv som kan sleppa dei fri.


No er det ikkje berre i Haugesund at det er mykje rart å finna, det er desverre vanleg over heile kongeriket. Mykje arbeid vert gjort med rotvenleg bærelag, gode plantekummar, drenering, lufting, oppbinding, kunstneriske stammebeskyttarar og so...ingenting meir og heile investeringa står og forfell etter få år. Og så, når det er alt for seint kjem nokon på å ringja til ein trepleiar for å få det vurdert og fiksa, lika frustrerande kvar gong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar