tirsdag 14. september 2010

Klatre workshop

På laurdagen etter to lange dagar med felling var det ein dag der klatring sto i fokus. Og kven kunne vel vera betre eigna til å visa oss triks og teknikkar enn den siste verdsmeisteren i treklatring.
Hendinga fann stad på St Hanshaugen, på same staden der NM var skipa til tidlegare i år. Det møtte fram vel 14 deltakarar, kunne kanskje vore fleire?
Vermeldinga var ikkje den beste for dagen men han starta bra. Mark samla alle rundt seg og forklarte om utstyr og teknikkar, knutar, lure triks og anna. Mellom anna ein mykje sikrare måte å setja opp footlocktau i eit tre og korleis ein skal få ned att utstyr som ropeguide eller cambiumsaver som sit fast.
Deretter var det oppstiging som var i fokus. I denne omgang på enkeltau med enten Tree Frog systemet eller Rope walker systemet. Det siste var kanskje litt meir behageleg enn det første men begge var gode system som sparar ein stakkars trepleiar for mange kaloriar på veg til arbeidsstaden.
Deretter vart så mange som ville bedne med opp i ei stor bøk der Mark ville visa korleis ein best kunne posisjonera seg og korleis ein effektivt kunne koma seg rundt i treet.
På det tidspunktet var eg desverre nøydd å byrja på heimvegen, 6,5t køyring, så eg fekk ikkje med meg noko meir men eg vonar at dei som vart att hadde ein minnerik dag.

Tusen takk, Mark og Brian, vonar me møtest att eit anna år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar