onsdag 5. mai 2010

Fjerning av den gamle linden

Spennande dag i dag. Me starta tidleg væpna med kranbil, hammar og meisel. Jau du las rett, muttrane som heldt trebeskyttaren på plass var punkta:), men Olav Punt, som hade punkta dei sist klarde å få dei opp att med ein svær hammar og ein skarp meisel, godt gjort!
Deretter lyfte kranbilen vekk beskyttaren og me festa på trestubben og prøvde å lyfta den. Det var verre, etter å ha pressa på ei stund rauk web stroppa me brukte. Me festa på solide kjetting slingsar og etter litt rikling kom stubben opp med heile klumpen sin, mykje arbeid spart.
Det viste seg at kummen var fyllt med den finaste blomsterjord, i tillegg var treet planta 30cm for djupt, kanskje ikkje så veldig rart at det mistreivst..
Deretter var det å ta spaden fatt og grava seg 50-60cm ned under gatenivå og bora hol til røtene. Nedtur der, det viser seg at det er rein singel utanføre kummen så me må prøva å slamma inn ein del jord før me plantar det nye treet. Har ikkje løysinga heilt klart for meg enno men skal nok finna på noko, følg med!
I mellomtida har eg vore til Gimle Planteskule og henta treet, ein neverhegg eller Prunus mackii. Treet så ok ut så me prøver å planta i morgon.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar