torsdag 6. mai 2010

Planting av Vekselbankneverheggen

Bak kumringen me hadde skore hol i var det 32mm singel. Skikkeleg nedtur! Det var berre å leggja seg på kne og grava ut så mykje som mogeleg og fylla på med jord og vona at det kunne verta ei bru som røtene kunne koma seg ut av kummen over.
Deretter henta eg ein 60cm kumring og heiste den ned i holet, den skal halda pyntesteinen som skal fyllast på toppen borte frå stamma. Så heiste me treet ned i kumringen og deretter kumringen litt oppover stamma så det vart plass til plantearbeidet. Treet vart så planta nøyaktig midt i kummen og 60cm kummen vart senka ned att. Så kom turen til stammebeskyttaren. Denne er eit kunstverk i seg sjølv, laga av smed Olav Punt. Han er ikkje delt så me måtte heisa den ned over treet, heldigvis var greinene oppbundne så me fekk lirka han på plass utan å øydeleggja greinene.
Innbindinga og transport plasten måtte så fjernast - på med klatreutstyr og opp i kranen. Skar så av plast og festegreier og tok og beskar nokre greiner med uheldig retning og reduserte nokre sidegreiner med topp ambisjonar - og dett var dett!
I morgon skal eg leggja på pyntesteinane og montera gummioppbinding.


















2 kommentarer:

  1. Vert eigentleg litt forundra om ingen har noko å sei til dette..

    SvarSlett
  2. Jobba 14 timer idag, så har desverre ikke hatt tid til å sjekke ut hva dere driver å pusler med på andre siden av langfjella :)

    Men ser bra ut!

    SvarSlett