torsdag 15. april 2010

IKEA elskar tre!?

Det står det på ein stor plakat på veggen hjå IKEA i Åsane. Det kan godt vera men vaktmeisteren gjer det nok neppe. Alle trea på parkeringsplassen og ut mot gata er "beskorne" av "profesjonelle" som har konsekvent ignorert alle reglar og metodar for beskjæring. Me nevner i fleng; knaggar, flekking, liontailing, sprekker etter feil snitt og flushcut, i tillegg er alle reduksjonssnitt enten laga med stubbe utom den nye toppen eller med reine toppekutt. Eg såg rett og slett ikkje eitt korrekt kutt! Så her kan det neppe vera tale om uhell eller vanvare. Eg trur rett og slett at desse ..!! har utvikla eit heilt nytt konsept for beskjæring og sit inne med kunnskap me andre ikkje har fenge del i enno, eller..
Ekstra synd er det at dette dreier seg om ein av dei få parkeringsplassane eg veit om der det har vore vellukka treetablering, og so er alt øydelagt av rein kunnskapsløysa, ein kunne verta so ...!!!

Her er nokre døme

Dette er berre eit lit utval og sikkert ikkje dei verste ein gong, eg har sett slikt i hagar men at IKEA som av og til målber kvalitet kan stå inne for dette...
Ta ein tur og sjå sjølve, førebels lågmål frå "hakkarane".
Men for all del, det er ikkje berre IKEA som har ein artig måte å beskjæra på i Åsane. Slik som dette har resten av trea vorte beskorne i vinter, kanskje same "proffen"

2 kommentarer:

  1. Deprimerende....

    SvarSlett
  2. Jau, du kan so sei, men det er desverre altfor vanleg. Det tragiske er at for å spara kostnader vert det øydelagt store verdiar.

    SvarSlett